dimarts, 2 d’octubre del 2012

Vaga General, tingues consciència.

Escrivim aquest article no per obligació, sinó per a conscienciar els nostres lectors que cada cop són menys els drets cap a l'educació.
Els dies 16, 17 i 18 hi tindrà lloc una vaga general d'estudiants amb motiu de les noves reformes educatives per part de CiU i del PP. Amb aquestes modificacions en la llei educativa ens estan prenent el dret a una educació pública i de qualitat. Cada cop és més gran la quantitat que hem d'abonar per tal de gaudir d'allò que ens agrada i que ens ajudarà a forjar-nos un futur.
Uns exemples d'aquests perjudicials canvis són:
  ·Ara amb 15 anys finalitzarà l'etapa estudiantil obligatòria i, a més, per accedir a qualsevol altre estudi      s'hauran de realitzar unes proves (tot i haver aprovat els estudis cursats anteriorment).
  ·Pugen les taxes de las universitats.
  ·Més de 50.000 professors es trobaran sense poder exercir la seva feina (la qual cosa ens afectarà en un futur...).


A continuació us deixem l'enllaç de la nostra font per a què pugueu informar-vos més:
     Sindicat d'estudiants


Ens agradaria que ens donéssiu la vostra opinió: esteu a favor o en contra de la vaga, per què?

24 comentaris:

  1. Estic totalment a favor de la vaga. Tenim que lluitar per el nostre futur, i per el dels "nostres fills". No pot esser que en poc mes de tres anys, els assumptes social, hagi caigut de tal manera, fins arribar a la situació actual. I molt menys el sector de l'educació, per aquest motiu, us dono tot el meu apollo! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, ens hem de recolzar entre tots, hem d'intentar lluitar amb allò que estigui a les nostres mans per a que els superiors s'adonin de les seves errades. Avui dia l'únic mètode que ens queda és fer-nos escoltar, què millor que una manifestació raonada?

      Elimina
  2. Estic totalment d'adord ja que no es just que cada cop tinguem menys drets i menys possibilitats de fer-nos un futur. Si no lluitem nosaltres per lo que es nostre ningú ho farà.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem d'acord amb tu, els principals afectats som els qui hem d'alçar la veu i demostrar que aquest camí no ens portarà a cap final positiu.

      Elimina
  3. Estic molt a favor d'aquesta vaga. Cada cop es més difícil estudiar el que ens agrada i poder arribar al nostre somni amb facilitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així és, per molt que la modernització en el camp educatiu progressi, aquest progrés serà en va degut a les altes tasses universitàries i a la poca motivació que desperta el futur educatiu als alumnes.

      Elimina
  4. Totalment a favor d'aquesta vaga. Cada cop tenim unes pitjors condicions com a estudiants: matrícules desorbitades en comparació a anys anteriors, els exàmens d'accés per entrar en qualsevol lloc, etc. El govern no pot fer pagar als estudiants el deute que han provocat uns quants bancs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó, els estudiants no hem fet res per a què el govern ens retalli en drets i ens augmenti en matrícules. Això no és just.

      Elimina
  5. Estic a favor de la causa, però crec que fer vaga no es la manera més efectiva per a reivindicar la teva opinió. Per molt d'acord que pugui estar amb les raons, crec que el format de protesta no és el correcte.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser no és la forma més efectiva, però és de les poques maneres en que el poble pot alçar la seva veu i fer-se escoltar.

      Elimina
  6. Fins que no tinguem polítics per vocació al poble no tindrem una bona educació. Per tant penso que si fem una vaga encara estarem empitjorant més el nostre sistema educatiu i certament només sortim perjudicats nosaltres pq som nosaltres qui perdem classe. Si de veritat s'escoltes al poble a la vaga hi aniria però com penso que no signifca res per a ells ( els polítics )no hi aniré ni ara ni cap altre que es pugui fer durant el ss curs.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser tens raó i exercir vaga no sigui suficient o no sigui productiu. Els polítics no escolten les nostres veus, però no crec que no ser escoltats sigui una raó de pes per a deixar de lluitar per al nostre futur. Si no lluitem nosaltres no ho farà ningú.

      Elimina
  7. Jo no estic d’acord amb aquesta idea que has presentat, ja que si no fem vaga tot seguirà igual com ara, i els polítics no s’adonaran gens de la nostra actitud a les seves actuacions sobre les retallades a l’educació o a altres. Penso que lo que hem de fer es demostrar als polítics lo que estan fent malament i ho paguem nosaltres.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així és, desafortunadament som nosaltres i seran les futures generaciones els qui pagarem dia a dia els errors que han provocat una desorganització de lleis educatives. La vaga és, per tant, una bona forma de donar a conèixer als polítics que les seves actuacions no són ni seran benefactores.

      Elimina
  8. Una vaga ben justificada, sens dubte. La manca de compromís social i desvinculament generalitzat ens ha portat a aquesta situació. Només cal esperar que el poble desperti.

    ResponElimina
    Respostes
    1. En efecte, per molt justificada que sigui la causa, la resposta correcte a aquestes situaciones esdevindria quan el govern despertés juntament amb les nostres queixes totalment raonables.

      Elimina
  9. Ánimo chicos, la unión hace la fuerza. Tal y como están las cosas teneis que luchar por vuestros derechos.!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias por los ánimos! No solo tenemos que luchar nosotros por nuestros derechos, sino todos, de esta manera conseguiremos hacer ruido para que nos escuchen!

      Elimina
  10. Estic totalment d'acord amb la vaga, ja que cada vegada es retallen més els drets dels estudiants i les necessitats bàsiques com l'educació o la sanitat. Un pobre ignorant és el més fàcil de manipular!!! A seguir lluitant per tenir veu i vot a les nostres vides!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les coses bàsiques, com tu bé dius, són les que s'han de mantenir, millorar i per descomptat són les que han de prosperar. Esperem que algun dia aquestes paraules de queixa tinguin la seva recompensa.

      Elimina
  11. A favor o no d'aquesta vaga crec que com moltes altres manifestacions no servirà de gaire perquè els qui s'han de retallar els sous no se'ls retallen.
    Tot i així, tots hauríem de sortir al carrer a manifestar els nostres drets d'estudiants.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estem totalment d'acord. Està clar que les retallades se les han de fer aquells qui tenen un sou fora d'òrbita, no aquells que tenen un sou normal i corrent.

      Elimina
  12. Jo estic a favor de la vaga, pero dudo molt que serveixi de algo, aquestes manifestacions... portem un bon temps ja amb el pp governant-nos, i queda molt més encara, pero tot això, no ve del pp, si mes no, no totalment. ja que darrera d'aquestes retalleades, com be es comunicaba una miqeuta mes a sobre, están també les mans de CiU...
    I respecte a lo de que no creec que serveixi de gaire... es perque a ningú li molesta que un dia es congeli el pais, (o tres dies es congeli lensenyança), a l'hora de manifestar-nos, hem d'atacar alguna cosa que ells necessitin, com ells ataquen al nostre dret a l'ensenyança.

    ResponElimina
  13. No pots tindre més raó, potser una bona solució seria atacar allà on ell pateixin més, després de tot, aquesta situació d'allunyar-nos del nostre futur és el que més ens fa mal als ciutadans del present i tots aquells que hi arribaran. Potser una manifestació no és una solució efectiva, però és l'única alternativa que avui dia ens queda.

    ResponElimina