dijous, 4 d’octubre del 2012

CYBERBULLY

Hola bloggers!

Ahir al nostre podcast us vam parlar dels perills que comporten les xarxes socials, ja que la informació que hi escrivim la pot llegir qualsevol persona (coneguda o no) i pot ser utilitzada en contra nostra.

Avui volem compartir amb vosaltres una pel·lícula, Cyberbully, que parla d'una adolescent que s'enganxa (com la majoria) a una xarxa social de moda en el seu institut. Aviat es veu intimidada per aquesta xarxa quan comencen a inventar falsos rumors d'ella. La situació es va agreujant fins el punt que la jove, que no pot suportar més que els seus companys d'institut es burlin d'ella, intenta suïcidar-se.

         

Potser la majoria pensareu que tot això  és molt exagerat, però poseu-vos en la situació: tothom es burla de vosaltres per culpa de rumors inventats i fins i tot els vostres amics us deixen de costat. La vostra vida s'ensorra i tot perd el sentit...

És clar que això no li passarà a tothom, potser ni tan sols coneixereu un cas així a la vostra vida, però aquest només és un exemple dels perills que suposen les xarxes socials. El nostre propòsit no és que abandoneu facebook, tuenti o twitter (etc.), sinó que les utilitzeu amb seny.

Fins aquí la nostra entrada d'avui, fins la propera! (:

12 comentaris:

  1. No crec que sigui cap cas exagerat, de fet, penso que una dolenta utilització d'aquestes xarxes socials crea i augmenta, desgraciadament, el conflicte de "bullying" que molts adolescents dirigeixen cap als seus companys. Com heu dit, no es tracta d'una utilització nul·la d'aquestes xarxes, doncs la comunicació sempre serà bona i afortunadament no fa altra cosa que avançar, és tracta de ser conscients que molta gent coneix aspectes de la nostra vida i que hem de saber actuar amb consciència davant aquests recursos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. "Consciència", aquesta és la paraula més adequada. Estem d'acord amb el que dius sobre que no hem de deixar d'utilitzar les xarxes socials perquè són una eina comunicativa molt important, però s'han d'utilitzar amb responsabilitat.

      Elimina
  2. Al cap i a la fi trobo que els fets de la pel.lícula no van gens allunyats de la realitat. Potser no parlem d'una realitat quotidiana però sí d'una realitat existent i que en molts casos se'ns vol amagar. Cal treballar el tema de les xarxes socials, però principalment cal treballar sobre els alumnes ensenyant-los uns valors que no tothom és capaç d'aprendre a la primera. Sinó no tindríem casos com el d'aquesta noia. Per tant... fem servir l'educació com una eina per treballar sobre els alumnes, nois, noies, petits, grans... etc. Cal ensenyar a estimar el planeta, estimar els companys, estimar les persones. Al capdavall, tots som iguals però la vida ens porta cap un lloc o un altre. Si ens equivoquem, podem rectificar, i estic segur que ens serà molt mes fàcil rectificar amb uns bons educadors al servei dels xiquets. Felicitats pel blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Com has dit no és una realitat quotidiana, però per desgràcia existeixen molts casos... S'ha d'ensenyar des d'un bon principi a fer un bon ús d'aquestes eines i, com dius, a estimar el nostre planeta i tots els seus components.

      Moltes gràcies per la teva aportació!

      Elimina
  3. El cinema tendeix a exagerar, i aquest flim n'és un exemple. Si, les xarxes socials tenen un risc, però com tot.
    El que crec que intenta aquesta pel·lícula és conscienciar sobre els riscs d'aquestes webs, i per això es neccesari una exageració, tot i que sigui força llunyana per a la majoria.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser sí és una mica exagerat, però per a prevenir el perill s'han d'exagerar aquests aspectes i fer-los arribar abans que sigui massa tard, ja que la població tendeix a no creure en el perill fins que es fa present.

      Elimina
  4. Estic molt d'acord amb aquesta pel·lícula, ja que a lo millor no coneixem cap cas en concret tan exagerat, però si que podem conèixer o haver viscut una situació similiar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tots ens hem sentit fora de lloc alguna vegada, hem d'aprendre a considerar quan hem de demanar ajuda i quan hem de ser nosaltres mateixos els que hem de fer front a la situació.

      Elimina
  5. No he vist la pel·lícula però crec que, més que exagerat, es tristament cert.
    En la meva opinió les xarxes socials, a banda de ser molt útils per a comunicar-nos immediatament amb algú, han substituït moltes coses, que en la meva opinió, mai s'haurien d'haver perdut.
    Si que es cert que la societat està en constant desenvolupament i creixent tecnològicament a una gran velocitat, i que no tot això es dolent, pero desde el meu punt de vista en l'àmbit social s'ha exedit, fins al punt que trobem a la realitat casos similars o pitjos que els de la pel·licula.

    Molt interessant el blog, salutacions a tots els organitzadors, en especial a una que ja ho sap.

    Aniré passant i comentant.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel teu comentari, com ja hem dit en entrades anteriors, nosaltres estem totalment d'acord amb tu. El món avança però alguns aspectes mai s'haurien d'haver deixat perdre. Si més no, aquest avanç tecnològic és un dels principals factors de que existeixin casos com els que nombrem.

      Elimina
  6. No són moltíssims cassos però el que si que són moltíssims casos els infants i els joves que cada dia tenen més a mà les xarxes socials i per tant, estan més aprop d'aquest perill. Enhorabona pel vostre blog!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Teniu tota la raó, cada vegada els nens són més vulnerables davant d'aquests perills, hem de posar-hi remei.

      Elimina