dimecres, 17 d’octubre del 2012

Amanda Todd

Estimats lectors, ahir us parlàvem del ciberassetjament des d'un punt de vista objectiu i us vam deixar un SlideShare amb informació sobre què fer i a qui demanar ajuda.

Avui no em puc estar d'escriure un cas real que vaig llegir fa un parell de dies, el cas d'Amanda Todd, una jove de quinze anys que es va suïcidar després de suportar anys de cyberbullying.


Quan Amanda tenia 12 anys va entrar en una pàgina de chat amb webcam i un usuari la va convèncer amb afalags de que li envies una fotografia dels seus pits. Un any després, aquest usuari va enviar-li un missatge a facebook dient que si ella no li feia un show eròtic via webcam, ell penjaria la foto online... Aquest home coneixia totes les dades de la jove, la seva adreça, els seus amics, etc. i, davant la negativa d'Amanda, va enviar la fotografia a tothom. Quan la noia ho va saber, va començar a patir ansietat, depressió i pànic i, fins i tot, va caure en les drogues i l'alcohol. Va mudar-se diverses vegades, diferents poblacions, diferents escoles, però aquesta història la perseguia allà on anava i tothom la jutjava, l'insultava, etc. L'agressor va crear una pàgina a facebook amb la fotografia d'Amanda com a perfil... Ella va començar a auto-lessionar-se, ja no tenia amics, estava sola. Al poc temps, va tornar a tenir contacte amb un "antic amic" que la va fer caure en un altre engany que va acabar amb una sobredosi d'antidepressius.

Aquesta història ens la explica la mateixa Amanda en un video que va pujar al seu canal de Youtube:


Només unes setmanes després de pujar aquest video, van trobar la jove penjada a la seva habitació, un mes abans del seu 16è aniversari.



Aquesta història és un de milers de casos, ella era una dels milers de joves que pateixen dia rere dia... no podem continuar així.

Espero que aquesta entrada us faci reflexionar i pensar bé les coses abans de fer-les... I des d'aquí us encoratgem a demanar ajuda si sou víctimes de ciberassetjament o si coneixeu algú que ho sigui, denuncia-ho aquí: Internet sin acoso





RIP, Amanda Todd

                   

Vols saber més? Visita les nostres fonts:



16 comentaris:

  1. Trista historia. Tot i això, crec que els joves que s'inicien en aquest tipus de pàgines cada cop son més conscients dels perills que això comporta. Esperem que no es torni a repetir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Esperem que aquest nivell de consciència sigui cada cop més gran i que mai més tornem a escoltar una trista història com aquesta.

      Elimina
  2. No existeixen paraules per a definir una història del tot negativa. Espero que el vostre missatge arribi a tots aquells joves que pateixen cyberbullyng i que també els arribi els vostre missatge als joves que tot i no patir ciberassetjament, es conscienciïn del perill que comporten les xarxes socials.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hem d'aconseguir entre tots que els ciberassetjament sigui cada cop més freqüent. Esperem que els nostres medis per a demanar ajudar siguin útils a moltes persones, tant si el pateixen com si no, doncs més val prevenir que curar.

      Elimina
  3. No s'hauria de permetre aquest tipus d'abussos, i molt menys per part dels que el peteixen. Haurien de ser valents i ja que s'han equivocat saber demanar ajuda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Així és tot i que moltes vegades és molt difícil. Amanda Todd n'és un exemple. Tant de bo el missatge que volem transmetre amb la seva història arribi a les persones que pateixen i els encoratgi a fer front la situació i demanar ajudar.

      Elimina
  4. Cal escoltar aquestes històries per a que tothom sigui ben conscient dels perills d'internet... Cal saber com utilitzar-lo i com actuar en aquests casos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes persones no creuen que degut a internet es pugui arribar a casos extrems. La història d'Amanda Todd és, si més no, un impuls més per a tindre precaució a la xarxa.

      Elimina
  5. Aquesta història realment m'ha impactat... no tinc paraules.
    De veritat que espero que la gent que es trobi en aquest problema sigui capaç de demanar ajuda i denunciar els abusos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquesta és la nostra finalitat, que les nostres eines arribin a totes aquelles persones que de veritat ho necessiten com ho necessitava Amanda.

      Elimina
  6. Aquesta història es realment trista, espero que la gent que estigui en la mateixa situació reflexioni després de veure aquests casos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això desitjem, entre tots hem d'intentar ajudar a les persones que ho necessiten

      Elimina
  7. Una història desgarradora. Esperem que aquesta situacions de cyberassatjament cada cop es vagin reduïnt.
    Molt bona entrada nois, la veritat és que fa pensar molt.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, i sí, esperem que aquestes situacions, que per desgràcia són molt nombroses, es vagin reduïnt.

      Elimina
  8. Després de veure casos reals sobre aquestes situacions i els perills que comporta, més que mai hem de ser conscients de que els nostres actes en la xarxa tenen repercusions molt clares, com ara el cas real que heu exposat vosaltres.
    Malauradament, aquesta noia no va ser capaç de superar aquest enorme obtacle que se li va presentar.

    Afegir que és un bon blog i que ens han interessat molt les diverses publicacions que heu fet.

    Us animeu a que us passeu pel nostre blog i aporteu el vostre granet de sorra a les nostres publicacions !
    Moltes gràcies !

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies per la vostra aportació, la veritat és que és una llàstima que els joves no se n'adonin d'aquests riscos fins que els pateixen de ben a prop.

      Elimina